EMİRBUHARİ İMAM HATİP ORTAOKULU


Vizyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek lise öğrenime hazırlamak; Liselerin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle İmam Hatip Lisesi ve sonrasında İlahiyat Fakültelerini tercih edecek öğrenciler için İslâm dininin inançları ve esasları konusunda sağlam bir altyapı oluşturmak; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel sorunların farkında olan din öğretimi alanında akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip altyapı oluşturma gayreti içindeyiz.

Misyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, tutkulu, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş; Yaratılanı "Yaradan"dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, doğaya ve çevresine duyarlı, sorun değil çözüm üreten; Farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen, işbirliği içinde çalışan; Eleştirel düşünebilen, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08.05 - 13.10
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Arapça - İngilizce
Servis Bilgisi: YOK
Sportif Etkinlikler: Futbol, Voleybol, Dart, Tenis, Satranç vb...
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0224 326 80 80

Belgegeçer - (224) 326 8080

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://emirbuhariiho.meb.k12.tr

Adres - Emirsultan Mah. Dibekönü Sok. No. 7/A YILDIRIM BURSA

Öğretmen :3
Öğrenci :46
Derslik :3
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Emirsultan Mah. Dibekönü Sok. No.: 7 Yıldırım / BURSA (Emirsultan Camii altı)

Adres - Emirsultan Mah. Dibekönü Sok. No. 7/A YILDIRIM BURSA

Ulaşım 1. Heykel´den Yeşilyayla-Mesken istikametine giden otobüsler için İncirli Caddesinde bulunan EMİRSULTAN MEZARLIĞI durağı, 2. Zafer Plazanın önünden kalkan Nostaljik Tramvayla EMİRSULTAN MEZARLIĞI durağı, 3. Kent Meydanı ya da Heykel´den Emirsultan´a gelen otobüs veya Dolmuş taksilerle Emirsultan Camii durağında inildiğinde ortalama 2 dakika içerisinde okulumuza ulaşmak mümkündür.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 2 KM